βελτίωση ταχύτητας ιστοσελίδας

Πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και γιατί μπορεί να είναι το κλειδί της επιτυχίας

Στην εποχή του digital marketing, η κατοχή ενός ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Είναι το πρόσωπο της επωνυμίας σας και συχνά μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας. Αυτό όμως που πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη είναι πόσο γρήγορα και καλά φορτώνει ο ιστότοπός τους – και γιατί αυτό μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ό,τι πιστεύουμε. Σήμερα θα διερευνήσουμε πώς η ταχύτητα φόρτωσης επηρεάζει τον ιστότοπό σας, γιατί έχει σημασία και τι μπορείτε να κάνετε για να τον βελτιώσετε. Από τη βελτιστοποίηση εικόνων έως τη μείωση των ανακατευθύνσεων, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά την προσέλκυση πελατών και τη διατήρηση της αφοσίωσης στη σελίδα σας

Η σημασία της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας

Οι ιστότοποι που φορτώνουν γρήγορα είναι απαραίτητοι. Σύμφωνα με μια μελέτη από την Kissmetrics διαπίστωσε ότι το 40% των χρηστών θα εγκαταλείψουν έναν ιστότοπο εάν χρειαστούν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι τόσο σημαντική. 

Πρώτον, οι γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη. Κανείς δεν θέλει να περιμένει για να φορτώσει ένας αργός ιστότοπος και μια γρήγορη ιστοσελίδα θα κάνει τους χρήστες να επιστρέφουν. 

Δεύτερον, οι γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης είναι καλοί για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Η Google έχει δηλώσει ότι η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένας παράγοντας στον αλγόριθμο κατάταξης, επομένως οι πιο γρήγοροι ιστότοποι θα τείνουν να κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. 

Τρίτον, οι γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης μπορούν να βελτιώσουν τα ποσοστά μετατροπών. Εάν οι χρήστες παραμείνουν αρκετά για να περιμένουν τη φόρτωση ενός αργού ιστότοπου, είναι λιγότερο πιθανό να ολοκληρώσουν μια αγορά ή να εγγραφούν για οτιδήποτε προσφέρετε.

Τέλος, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) επιταχύνουν ή περιορίζουν την ταχύτητα των ιστότοπων που φορτώνουν αργά, επομένως ένας αργός ιστότοπος θα μπορούσε να φορτώσει ακόμη πιο αργά για τους πελάτες σας από ό,τι για άλλους επισκέπτες.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως η βελτιστοποίηση εικόνων, η ελαχιστοποίηση του κώδικα και η χρήση ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN). Το σημαντικότερο βήμα πάντως κρύβεται στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας και αφορά τη δημιουργία μιας καλοσχεδιασμένης ιστοσελίδας από την εταιρεία που έχετε αναθέσει αυτό το σημαντικό έργο. Στην Prismart σχεδιάζουμε ιστοσελίδες με όλες τις βέλτιστες τεχνικές ώστε να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Εάν σας ενδιαφέρει μια γρήγορη και καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα που θα κάνει το brand σας να ξεχωρίσει τότε συμπληρώστε την φόρμα και εμείς θα ετοιμάσουμε μια πρόταση που να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ας μιλήσουμε με αριθμούς 

Το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο γρήγορη ιστοσελίδα μπορεί να σας φτιάξει μια εταιρεία είναι να δείτε το site της ίδιας αυτού που θα σας κατασκευάσει το site και να μετρήσετε την ταχύτητα του, υπάρχει ένας πάρα πολύ απλός τρόπος να μετρήσετε την ταχύτητα μιας σελίδας απλά μπείτε στο δωρεάν εργαλείο της google https://pagespeed.web.dev/ και μετρήστε την ταχύτητα της κάθε ιστοσελίδας αλλά και το κατά πόσο έχει φτιαχτεί με τις βέλτιστες τεχνικές s.e.o και προσβασιμότητας.

Τα δικά μας αποτελέσματα

Εδώ βλέπουμε τα metrics της σελίδας μας τόσο για φόρτωση της κανονικής όσο και της mobile έκδοσης της ιστοσελίδας μας

page speed
ye

Θέλετε μια πραγματικά γρήγορη σελίδα ή έχετε μια αργή σελίδα και θέλετε να κάνουμε “τα μαγικά μας” συμπληρώστε την φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας 

Εν ολίγοις, η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου είναι σημαντική επειδή μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από την κατάταξη στη μηχανή αναζήτησής σας έως τον αριθμό των πωλήσεων που πραγματοποιείτε. Εάν ο ιστότοπος σας είναι αργός, σκεφτείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόδοσή του.

Όταν πρόκειται για ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου, κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει. Μια αργή σελίδα μπορεί να σας κοστίσει ακριβά όσον αφορά τους χαμένους επισκέπτες και πελάτες. Από την άλλη πλευρά, ένας γρήγορο site μπορεί να σας δώσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου, όπως το μέγεθος και η πολυπλοκότητα των σελίδων σας, η ποιότητα της φιλοξενίας σας και η αποτελεσματικότητα του κώδικά σας. Ευτυχώς, εάν χρειάζεστε μια πραγματικά γρήγορη ιστοσελίδα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στην Prismart

Επικοινωνήστε μαζί μας