seo and why you need it

Τι είναι το S.E.O και γιατί το χρειάζεσαι περισσότερο από όσο πιστεύεις.

Ίσως να έχεις ακούσει τον όρο S.E.O καθώς είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο πλασάρισμα όλων των ιστοσελίδων στη Google αλλά και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.

Συγκεκριμένα με τον όρο S.E.O (Search Engine Optimization) περιγράφονται οι διαδικασίες βελτιστοποίησης στη δομή, στο περιεχόμενο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός site, ώστε να είναι φιλικό προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το S.E.O είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος στον αγώνα της σελίδας σας για αναγνώριση. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τα 2 είδη του SEO καθώς και για τον λόγο που το χρειάζεσαι ίσως και περισσότερο από όσο πιστεύεις.

Το SEO μπορούμε αρχικά να το χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες, το on site και το off site.
Στο on site συμπεριλαμβάνονται όλες οι ενέργειες που γίνονται μέσα στην σελίδα σας με σκοπό αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλική στις μηχανές αναζήτησης και στους επισκέπτες της.

Tο off site αφορά το πόσο μιλούν οι άλλοι για εσάς, ο κύριος τρόπος μέτρησης του off page S.E.O αφορά τα backlinks, δηλαδή τα links άλλων σελίδων με προορισμό την σελίδα σας. Κάθε link αξιολογείται από τις μηχανές αναζήτησης, οπότε είναι σημαντικό να θυμάστε ποιότητα > ποσότητα.
Στην Prismart δίνουμε μεγάλη έμφαση στο S.E.O σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις σελίδες χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες τεχνικές S.E.O, εάν χρειάζεστε μια καλοσχεδιασμένη γρήγορη και λειτουργική ιστοσελίδα επικοινωνήστε μαζί μας.

Eνα link από μια ‘’καλή’’ ιστοσελίδα προς την δική σας μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός χρυσός. Σε μελλοντικό άρθρο θα αναφερθούμε εκτενώς στα backlinks, στην σημασία τους αλλά και στο πως να αποκτήσετε πραγματικά ισχυρά backlinks (εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα).

Τι σημαίνει στην πράξη S.E.O και γατί το χρειάζεστε

Το S.E.O καθορίζει το πόσο ψηλά θα εμφανιστεί η σελίδα σας σε μια συγκεκριμένη αναζήτηση, αν π.χ. η επιχείρησή σας πουλάει λέβητες αερίου και βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αν καταφέρουμε να εμφανίσουμε την σελίδα στις πρώτες θέσεις της Google για την αναζήτηση λέβητες αερίου Θεσσαλονίκη θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Πόσο εύκολο είναι το S.E.O

Δεν θα σας πούμε ψέματα, το καλό S.E.O είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση, καθώς περιλαμβάνει πάρα πολλές παραμέτρους και ένα μεγάλο μυστικό, τον αλγόριθμο (οι μηχανές αναζήτησης δεν αποκαλύπτουν τον ακριβή αλγόριθμο που καθορίζει το S.E.O). 

Υπάρχουν πάντως κάποιες μέθοδοι και τεχνικές που μας έχουν φανερώσει προκειμένου να βεβαιωθούν ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.